Миланов изритан и от БОРКОР

OFFNews 23 април 2012 в 18:36 2549 1

Румен Миланов

На правителственото заседание във вторник премиерът Борисов ще внесе доклад за освобождаването на Румен Миланов и като директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет (по-известен като БОРКОР).

По-рано в понеделник министър-председателят Бойко Борисов освободи Румен Миланов като съветник в политическия му кабинет и секретар на Съвета по сигурността.

Румен Миланов и Кирчо Киров са съветници в моя кабинет, към момента съм преценил, че не могат да ме съветват. Така Борисов отговори в парламента защо е освободил двамата. Борисов изтъкна, че на сегашния етап работата на БОРКОР не го задоволява, а иска да има резултати.

БНТ припомня, че преди около месец стана ясно, че макар БОРКОР да не функционира още на пълни обороти, 12-те служители в звеното са получили 40 000 лева допълнително материално стимулиране за година работа. Тогава Миланов обясни, че служителите са получили тези пари, "защото в началото работеха събота и неделя, даже пренасяха бюрата си, за да има къде да работят".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови