Гамизов се обади да ни плаши. Чуйте го

02 април 2013 в 12:51 19692 61

Стефан Гамизов. Снимка: БГНЕС
Стефан Гамизов. Снимка: БГНЕС

Днес в редакцията на OFFNews получихме интригуващо обаждане от бизнесмена Стефан Гамизов. Поводът за разговора беше съвместна статия на Биволъ и OFFNews по сигнал на Синята коалиция за злоупотреби в държавна ТЕЦ "Марица Изток 2" преди около 2 седмици, когато сигналът бе пуснат в сайта Balkanleaks. Тогава с г-н Гамизов разговаря репортерът ни Милен Енчев, когото днес бизнесменът потърси на редакционния ни телефон. Публикуваме разговора едно към едно, като документално свидетелство за самооценката на г-н Гамизов и стила му на общуване с медиите.

С нормален шрифт са думите на Стефан Гамизов, в болд са думите на репортера ни Милен Енчев.

Запис на разговора можете да чуете тук.

Просто исках да съм абсолютно сигурен, че сте Вие, тъй като проверявам връзките Ви с „Капитал“, „Дневник“ и съответно към онази криминална група.

Проверете, всичко е публично.

А не искам да бъркам и да Ви набедя, както Вие ме набедихте. Добре ли се чувствате, като вършите мръсотии, между другото. Лягате ли си вечерно време доволен, като подпомагате енергийната мафия и корпоративната престъпност?

Вижте, този сигнал, сигурно сте го прочели от дописката, това е, което изтече от сайта BalkanLeaks.

Ама аз пак Ви питам, защото това не е сигнал, а набеждаване. Но аз друго искам да питам – добре ли се чувствате? Аз, между другото, просто исках, наистина, да проверя, че сте Вие, за да мога да си създам конструкцията, че чак днеска ми остана време в тия три седмици да помисля по този въпрос. Добре ли се чувствате да обслужвате престъпници?

Аз не мисля, че обслужвам престъпници и ако исках да Ви набеждавам, въобще нямаше да Ви потърся и да Ви поискам мнението, което присъства в текста.

Ама Вие пак така много евтино ги отричате нещата. Защо наистина подкрепяте престъпници и криете енергийната мафия? Умишлено ли отклонявате всичко като внимание от големите престъпления и кражби.

Не, не ни е това целта. За нещата, които казвате за Бого Манчев и т.н., съм съгласен. Просто има съмнение, че и Вие имате някакви недотам чисти практики с ТЕЦ „Марица Изток“ 2.

Интересното в цялата история е, че Вие не сте познали в нищо, естествено. Аз се чувствам много комфортно, между другото, с Вашите позиции, защото ми дадохте връзки към голямата корпоративна престъпност в България. Аз се учудвах, нали, между другото, кой, откъде, как е свързан, защото в България нищо не е случайно. Значи Вие, все пак, се занимавате с очерняне, набеждаване.

Съвсем не.

Всъщност, така систематично с подпомагане на голямата престъпност в България. Защото тя, голямата престъпност, не са наркотиците и проститутките. Голямата престъпност, всъщност, е кражбата на милиарди. 

И Вие смятате, че аз съм замесен в лансирането на тези работи, така ли? 

Да Ви кажа честно, определено смятам, че сте замесен. Дали от глупост или умишлено – не знам.

Вие ми направихте голям комплимент. Благодаря!

Вижте, да се слугиньосва на престъпници не е комплимент, да знаете. Аз, между другото, не съм се обадил да Ви обиждам или в никакъв случай да Ви злоупотребявам по телефона, както Вие направихте. Между другото, знаете ли, че вие сте единственият така наречен журналист, който ме е мамил по телефона?

В смисъл? 

Аз никога не съм допускал, между другото, че в България може да има такова падение. Дори от хората, които са се опитвали да вършат мръсотии по мой адрес. Аз просто не знам какъв е мотивът да го правят, все пак съм единственият, който се бори истински срещу тези престъпления. Но всичките до един имаха достойнството да кажат, примерно, вижте, аз се обаждам от тук и от тук, правим това и това. Вие единствен успяхте да ме измамите, защото не съм срещал такова нещо досега.

В смисъл? Как Ви измамих? Аз Ви се представих и с името, и с медията си. 

Пропуснали сте, откровено казано.

Не, не. Вие няколко пъти ме попитахте изрично. 

Само медия се представихте, но това не е толкова важно.

Напротив, представих се с името си. Бъркате, може би. 

Не, не бъркам. При мен абсолютно от съображение за сигурност при мен записите на разговорите се пазят. Записва се всичко, между другото, което идва.

Чудесно. Ако проверите един такъв запис, убеден съм, че поне два пъти ще ми е чуете името. Можем да се обзаложим. 

Не, няма да се обзалагаме за нищо. Аз само исках да се обадя, да проверя, че сте Вие, за да съм сигурен в това нещо, за да не стане, за да не наподобя Вашето поведение, което е много неетично, много срамно. Сега не знам, естествено дали граничи с престъпление някакво от граждански характер, или криминален, ако наистина подкрепяте тия хора умишлено.

Не подкрепям никого умишлено. Просто Ви казах, че проверявам един сигнал. С това и започна разговорът ни. 

Между другото, харесва ли Ви наистина? Но това е лично, може да не ми отговаряте. Харесва ли Ви, между другото, да подкрепяте престъпността? Чувствате ли се комфортно? Примерно, вечерно време, като си легнете вкъщи...

Не и не смятам, че подкрепям престъпността. 

Значи, ако нямате деца, няма да Ви питам това, естествено, за да не се склони някаква... да не си изфантазирате нещо. Но примерно вечерно време, като сядате и си гледате семейството, как се чувствате, като, примерно, черните, да речем, хора, които се опитват да се противопоставят срещу лошите неща? М?

Ами... 

Сигурно Ви е добре и спите леко. Харесва ли Ви да гледате хората, които ровят по улиците, по кофите заради това, защото подкрепяте енергийната мафия в България?

Не мисля, че подкрепям енергийната мафия и голямата енергийна престъпност, откровено не мисля. 

Аз Ви наблюдавам внимателно каква Ви е цялата политика в нещата. Значи, правите го или умишлено, или от глупост. Но те и двете неща са, как да кажа, неморално.

Какво като черни точки сте открили в биографията ми? 

Не, не, аз не ровя в биографиите на хората, аз не се занимавам....

Вижте, всичко, което съм написал, е публично. Преди OFFNews, преди медията, от която Ви звънях и в която работя, съм работил във вестник „Дневник“ и във вестник „СЕГА“. Това можете да го проверите в Google. 

Вестник „СЕГА“ на Сашо Дончев ли беше?

Да. 

Е, че Вие сте работил само за корпоративни престъпници в България. Едните най-модерните корпоративни престъпници, другите – свързаните с Русия.

Обявих Ви вече биографията си, Вашата ми е по-малко известна, Вие не сте ми разкривали какво точно сте правил.

Аз съм правил основно само добри неща. Изградил съм 1640 мегавата евтини мощности в България, върху които се крепи цялата енергийна система в момента.

Вижте, никой не е казал, че сероочистките на „Марица“ и upgrade-ването на блоковете са нещо лошо. Никой не Ви е обвинил в това. 

Разбирате ли какво значи upgrade-ване, защото това е невярна дума, която я казвате по въпроса?

Увеличаване на капацитета на блоковете, на ефективността. 

Нямат капацитет блоковете, нямат капацитет. Трансформаторите имат капацитет.

Не съм енергетик, не съм наясно с техническата част, но... 

Това не Ви пречи основния враг на енергийната мафия и корпоративната престъпност в енергетиката да го плюете. Вижте, разберете ме правилно. Вие ми направихте огромна услуга. Въз основа на това ще направя масивна рекламна кампания, аз просто виждам, нали, какви ползи получавам от това нещо. Аз исках да си отговоря само на въпроса дали сте Вие този човек, който го върши, защото аз в целия си живот никога не говоря празни приказки във въздуха. За мене злото винаги се персонифицира. Не съм видял в момента, през живота си не съм видял нито един случай нещо лошо да се е случило по неведоми пътища, без да има материален носител на това нещо в човешки вид.

Да, със сигурност сме носители на нещо, да.

Да, определено сме носители на въпросното нещо, за което говоря, да. Аз исках просто така да поговоря, да добия някаква представа от Вас в личен план. Да се опитам да разбера от глупост ли го правите, умишлено ли го правите въпросното нещо. Доколкото мога да го направя... как да кажа, да имам някаква представа по въпроса.

Да, аз съм, тук съм, отговарям на този телефон. 

Но поглеждайки бекграунда Ви, къде сте работили и каква култура сте придобили при тая работа, не съм изненадан от това, което сте свършили, в никакъв случай.

Ами, добре, аз оставам на линия. Знаете как да ме намерите, може да разговаряме и друг път по темата. 

Аз нямам какво да търся в никакъв случай. Нямаме общи теми за разговор, защото ние сме от различни морални светове – аз работя за обществото по всякакъв начин, като влагам лични средства, като рискувам в личен план толкова, колкото не рискува никой. Докато Вие служите на тези, които ограбват обществото и го правят да изглежда в тоя вид, в който сме. Надявам се, между другото, в някой момент съвестта Ви да проработи и все пак да ми се обадите и да ми поднесете извинения. Приятен ден!

И на вас.

-----------------------------------

Тук можете да чуете записа на разговора ни с г-н Стефан Гамизов.

Публикуваме го без никакви притеснения, особено след като той ни сподели, че също ни е записвал.

OFFNews е готов да предостави на г-н Гамизов челния материал за право на отговор или за да изкаже своите разсъждения за енергетиката и енергийната мафия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!