Водачката на провокаторите: Младежите в Ректората са манипулирани (видео)

Николаос Цитиридис 27 октомври 2013 в 17:51 5783 31

Студентската окупация на СУ на 27 октомври - денят, в който бръснати глави, предвождани от депутат, се опитаха да нахлуят в Алма матер. Снимка: Сергей Антонов

Хората, които са вътре в Ректората са отново манипулирани. Аз и гражданската инициатива (контрапротеста бел. ред.) се борим за работещи институции. Отново се опитват политическите формации да яхнат дори младежите, което е жалко.

Това заяви пред OFFNews днес Нина Гергова, предводителка на контрапротестите в страната и лидерка на провокаторите в СУ от тази сутрин.

На журналистически въпрос как подкрепя протестите на студентите със своето присъствие, Гергова контрира с това, че щом "Протестна мрежа" и медиите на Прокопиев и кръга "Капитал" са част от окупацията, то и контрапротестърите могат.

"Искаме да призовем студентите вътре на диалог и те да кажат какво искат и ние да им обясним за какво става въпрос. В диалог можем да срещнем и още идеи. Не може 50 души да пречат на 22 000 студенти.", каза още тя.

Тази сутрин призив за диалог беше отправен от Гергова и нейната клика от около 20 младежи с бръснати глави, които агресивно се опитаха да нахлуят в сградата на Ректората и наричаха студентите вътре "Ку*ви на Бойко".

Според Гергова преподавателите са едни ог главните виновници за окупация, защото манипулират студентите.

Тя не пожела конректен диалог с проф. Калин Янакиев, като по думите на Гергова, той е платен от ГЕРБ, Реформаторския блок и Сорос.

Видео от разговора ни с Нина Гергова тук:

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!