Бойко стана професионален футболист

Елица Мартинова 19 август 2013 в 08:13 4888 32

Приятелски футболен мач с премиерско участие. Снимка: БГНЕС
Приятелски футболен мач с премиерско участие. Снимка: БГНЕС

Експремиерът Бойко Борисов е картотекиран в архива на Българския футболен съюз като прфесионален аматьор от отбора „Витоша-Бистрица“, пише вестник „Преса“.

Новото професионално амплоа на премиера стана факт, след като на 7 август отборът му, по-известен с прозвището „Бистришките тигри“, влезе в „Б“ група. Шансът за Витоша се отвори, след като три отбора се отказаха от участие в професионалния футбол – Миньор (Перник), Светкавица (Търговище) и Чавдар (Етрополе).

След картотекирането му в БФС Бойко Борисов може по всяко време да изпробва уменията си в някой от официалните мачове „Тигрите“ сред професионалистите.

OFFNews припомня, че след оставката на кабинета „Борисов“ през февруари, експремиерът вдигна кръвно, заради което два пъти бе приеман в болница. Тогава лекарите го посъветваха да ограничи временно спорта.

Сега обаче състоянието му явно е безупречно, тъй като в картотеката на БФС има подпечатан картон за годишен медицински преглед. С това 54-годишния Борисов постави рекорд за най-възрастен професионален състезател в историята на българския футбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!