Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Богомил Манчев: Съдят ме с фалшиви документи

Вероника Шербанова 05 октомври 2013 в 10:04 3445 4

Богомил Манчев. Снимка: БГНЕС
Богомил Манчев. Снимка: БГНЕС

За образуваното срещу мен дело са използвани клевети и фалшиви документи. Това заяви Богомил Манчев в студиото на "Животът и други неща" по БНТ.

Мисля си, че щом има дело, значи нещо в документите е криво. Обаче ги гледам и виждам, че всичко е право. Значи или са представени фалшиви документи, или не са предадени всички документи, за да изглеждам виновен, посочи Манчев.

Аз искам да се срещна с всички, които са чели документите, и ако те са ги разбрали, аз ще изляза на улицата и ще се призная за виновен. Това са изключително специализирани документи, коментира той.

По думите на Манчев обвинението срещу него е заради политически и частни интереси. Ние имаме потвърждение на тази версия. Има както косвени, така и преки белези, но не искам да коментирам имена, обясни бизнесменът.

Няма разпореждане за спиране на договора от страна на НЕК или БЕХ. Министерският съвет може да разпореди на НЕК или БЕХ да го спре и да има договорка при определени условия. Това обаче не е направено, допълни той.

Това е некоректно отношение към мен от страна на държавата. Аз нямам отношение към държавата, дори си плащам данъците, посочи Манчев.

Замесени са и частни интереси. някой иска да обезцени компанията ми "Риск инженеринг" и да я вземе, категоричен е бизнесменът.

От правна гледна точка обвинението срещу мен е пълен абсурд, категоричен е Богомил Манчев. Най-малкото аз съм подизпълнител на Уорли Парсънс. От друга страна, въобще не е работа на прокуратурата да започва такова дело, защото то е обект на търговското право, каза той.

По повод рекордната гаранция от 1 млн. лева, наложена от прокуратурата, Манчев обяви, че явно го смятат за много голяма ценност.

Гаранцията се определя в зависимост от имотното и физическото състояние, така че явно съм много здрав и много богат, коментира Манчев.  

Обвинението срещу Богомил Манчев за подбудителство за източването на Националната електрическа компания беше повдигнато в петък, като му беше определена гаранция от 1 млн. лева. Той трябва да внесе сумата в седемдневен срок. 

Манчев е разследван във връзка с консултантските договори за спрения от правителството на ГЕРБ проект АЕЦ “Белене”, за който в продължение на три правителства са плащани 950 000 евро месечно за консултации. За целия период са платени над 13 млн. лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews