Адвокатът на Марио Николов и Галеви ще защитава Цветанов

Юлиан Христов 12 юни 2013 в 10:10 6610 3

Менко Менков

Снимка Сергей Антонов

Адвокатът на Марио Николов по ключовото дело "САПАРД" - Менко Менков, ще защитава бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Менков ще представлява Цветанов днес по прокурорската проверка за незаконните подслушвания. Той е работил и по дела срещу братя Галеви.

Малко преди 10 ч тази сутрин Цветанов и защитникът му пристигнаха в спецпрокуратурата. Очаква се днес тя да му предяви обвинения и да му бъде належана мярка за неотклонение, най-вероятно парична гаранция.

На влизане в сградата Цветанов коментира възобновената проверка на имотите му в НАП, като каза, че всичко е тенденциозно.

Цветанов остана неочаквано кратко в спецпрокуратурата. Пет минути след влизането си той отново се появи на входа, защото го препратили към Софийската градска прокуратура. По информация на OFFNews бившият МВР шеф вече се е явил там.

Адвокат Менков е добре познато име в юридическите среди. Той е пледирал по знакови процеси като "САПАРД" и "Наглите". В делото "Октопод" той представлява основният свидетел срещу Алексей Петров - Георги Цветанов. Защитавал е братя Галеви, както и журналиста Николай Бареков в делото за клевета на хасковския кмет Георги Иванов срещу него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!