500 подписаха писмото на Леа Коен срещу участието на Сидеров във властта

Александра Маркарян 01 юли 2013 в 11:20 11459 29

Волен Сидеров. Снимка: Булфото
Волен Сидеров. Снимка: Булфото

500 души се присъединиха към писмото на Леа Коен, призоваващо БСП и ДПС незабавно да прекъснат своята политическа зависимост от Волен Сидеров и да поставят в изолация него и партията му.

Инициираното от писателя Коен "Писмо на петстотинте" е адресирано до Националния съвет на БСП, Централния съвет на ДПС  и председателя на ЕП Мартин Шулц.

В него се казва, че присъствието на "психично неуравновесения национал-фашист" Сидеров "ви разиграва и прави за смях, но нанася смъртоносен удар на вашата репутация". Коен припомня, че лидерът на "Атака" е автор на две  антисемитски книги и отрича Холокоста.

"Най-унизителната гледка, която съм виждала, е Сидеров, който крещи на президента, а лидерите на БСП и ДПС Станишев и Местан седят с наведени глави... И не ми говорете за имунитет - той се отнася за казаното в Парламента - Сидеров не заслужава да бъде там", заяви Коен в интервю за БНР днес.

Пълния текст на писмото вижте ТУК.

Всеки, който иска да се присъедини, може да го направи с лично съобщение до Коен във Фейсбук (facebook.com/leapecohen). Целта ù е да се съберат поне 1000 подписали писмото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!