Европейската комисия одобри вписването на българската „Пастърма говежда“ в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер.
Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, обявиха от българското министерство на земеделието.
„Пастърма говежда“ има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин.
При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като храна с традиционно специфичен характер България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие „пастърма“.
Поради това защитата ще обхваща само наименованието „Пастърма говежда“ в неговата цялост.
Понятието „пастърма“ ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.
Коментари
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Последни коментари
Johnny B Goode
Кирил Петков изказа съболезнования на близките на починалия шофьор след катастрофата
lonely
Административният съд разпореди да се прекрати промяната на движението в центъра на София
lonely
Деловодната система на СОС е станала обект на хакерска атака
craghack
Административният съд разпореди да се прекрати промяната на движението в центъра на София
lonely
Проверяват 40 души за строителни измами във Варна, четирима са задържани