Европейската комисия одобри вписването на българската „Пастърма говежда“ в Европейския регистър на храните с традиционно специфичен характер.
Това стана по време на заседание на Комитета по политика по качество на земеделски продукти, което се състоя в Брюксел, обявиха от българското министерство на земеделието.
„Пастърма говежда“ има специфични характеристики и се произвежда по традиционен начин.
При подаване на заявлението за регистрация на наименованието като храна с традиционно специфичен характер България не е имала за цел да запази употребата на самото понятие „пастърма“.
Поради това защитата ще обхваща само наименованието „Пастърма говежда“ в неговата цялост.
Понятието „пастърма“ ще може да продължи да бъде използвано в целия Европейски съюз, при условие, че се спазват приложимите принципи и правила на правния ред на Съюза.

























Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
Тръмп-младши: Баща ми е непредсказуем, възможно е скоро да се откаже от Украйна
Тръмп-младши: Баща ми е непредсказуем, възможно е скоро да се откаже от Украйна
Истини и лъжи за цифровото евро
В 24 града ще се проведат контрапротестите, организирани от Пеевски