Арсенал с важна победа над Саутхемптън

OFFNews 10 май 2017 в 23:40 2528 0

Арсенал победи Саутхемптън с 2:0 в отложен двубой от английската Премиър лийг. С тази победа, възпитаниците на мениджъра Арсен Венгер направиха важна крачка към опитите да завършат в топ 4 на първенството.

Първото полувреме завърши при нулево равенство на "Сейнт Мери Стейдиъм", въпреки няколкото добри възможности, които се откриха пред двата отбора.

През втората част темпото на игра се увеличи чувствително. Двата тима показаха голямо желание за победа и опасните ситуации се редуваха пред двете врати.

В 60-ата минута Арсенал успяха да отбележат. Алексис Санчес показа великолепна техника, след като успя да елиминира двама защитника в наказателното поле и безкомпромисно прати топката във вратата на Фрейзър Форстър.

Оливие Жиру удвои аванса на "артилеристите" в 83-ата минута. Санчес центрира дълбоко в наказателното поле на Саутхемптън, Аарън Рамзи подаде на Жиру и френския нападател реализира с глава за 2:0.

След тази победа Арсенал се намира на 5-ото място с актив от 66 точки, с 1 повече от Манчестър Юнайтед и на 3 по-малко от мястото даващо право за участие в Шампионската лига, на което се намира Манчестър Сити.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови