Пенсионерка даде 5000 лв. и банковата си карта на мним полицай

ОFFNews 25 април 2017 в 15:01 3551 2

Снимка freeimages.com

78-годишна жена от Лом даде над 5000 лв, спестовната си книжка и дебитната си карта с ПИН код на телефонен измамник, представил се за полицай. 

На 20 април, около 12,30 часа, възрастната жена потърсила помощ в полицията, съобщават от МВР. Обяснила, че била заблудена по "класическата" вече измамна схема - съдействие на полицията за залавяне на измамници, и оставила пред дома си найлонов плик с 5347 лв., празна спестовна книжка и дебитна карта с ПИН код за нея.

По случая веднага било образувано досъдебно производство, в резултат на което органите на реда установили и задържали Р.Н. на 39 г. от с. Трайково - криминално проявен и осъждан.

С постановление на прокуратурата той е привлечен като обвиняем. Проведени са множество процесуално-следствени действия, намерени и иззети са веществени доказателства. Работата по документиране на престъплението продължава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

2

Перко

25.04 2017 в 17:10

Ало измамите значително ще намалеят, ако от полицията съобщават адреса на ареста, където са задържаните и в колко часа ще бъдат пуснати. Може да публикуват и снимки да не пострада някой невинен.