Повече от 300 са кандидатите за 3000 лева стартова заплата

OFFNews 25 април 2017 в 14:33 11701 0

Над 300 кандидати подадоха документи за подбор на кадри за авиодиспечери, съобщиха от Държавно предприятие "Ръководство на въздушното движение".

Пролетната сесия за подбор на кадри за една от най-високоплатените професии у нас приключи на 20 април, но приемът на документи продължава и през следващите месеци, като желаещите ще бъдат включени в есенния подбор.

Изпитите по английски език вече се провеждат в София, Варна и Бургас. На 2 май предстои първа част на тест FEAST (First European Air Traffic Controller Selection Test), а успешно преминалите кандидати, ще получат известие на електронната си поща за следващите етапи - проверка за медицинска годност, практически  упражнения на симулатор и заключително интервю.

Работата на ръководителите на полети е изключително отговорна, тъй като след кризата между Киев и Москва значителна част от въздушния трафик между Европа и Азия се пренасочи над българското небе. 

Стартовото възнаграждение на авиодиспечерите в България е около 3000 лева. Полагат им се пари за храна, гориво, карта за градския транспорт, допълнително здравно осигуряване, безплатни почивки на море и планина, извънредни отпуски и други бонуси.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови