Гергов изгорял заради едно кафе, Цацаров не заплашвал Дончев

ОFFNews 23 април 2017 в 18:11 10522 13

Снимка БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров не е заплашвал собственикът на Овергаз и издател на в. Сега Сашо Дончев , а срещата им е била просто нормален разговор на кафе, заяви отстраненият от изпълнителното бюро на БСП Георги Гергов, за който Дончев твърди, че е бил посредник.  

"Няма такова нещо. Глупости. Как може такива неща да се говорят? Един нормален разговор на кафе", коментира Гергов в интервю с Илияна Беновска, заснето минути след подаването на оставката си от БСП, излъчено по Канал 3. 

Гергов определи като сериозен сценарий разигралата се ситуация и така мотивира решението си да подаде оставка от партията. По думите му не Корнелия Нинова го е извикала на среща, за да поиска оставката, а той самият е поискал такава. На нея е присъствал не само левият лидер, но и Румен Овчаров. По-късно Гергов се обадил на Овчаров, за да каже, че са изготвили добър сценарий, но не знае какво се цели с него. 

"Ако това е капанът, че аз съм пил кафе със Сотир Цацаров, със Сашо Дончев- ами аз всеки ден пия кафе с някой. Да, ще кажеш, че главният прокурор не е всеки, но в крайна сметка ние с Цацаров се познаваме от много години, когато той даже не е бил окръжен съдя и когато аз съм бил още в ТКЗС-то или в Община Садово - кмет", защити се бизнесменът. 

Главен прокурор може да се срещне с всеки и е длъжен да се срещне с всеки, който иска среща, аргументира се още той. Гергов заяви, че Сашо Дончев го е потърсил в офиса му в ЦУМ ден преди срещата и затова се опитал да направил връзката с главния прокурор още тогава, но Цацаров бил зает, затова срещата била насрочена за следващия ден. 

"Аз въобще не съм участвал в разговора, само го слушах. Нали, не ме изкараха от стаята. Това беше кафе. Разбрахме, че пием кафе. Нищо повече", обясни Гергов.  А вече накрая листът, който се извади, те бяха три листа, беше ясни желания, които да се изпълнят и тогава ясно му отговори главния прокурор, че това не става", разказва той.

"Аз днес изгорях от бюрото на партията, заради едно кафе, а ако се знае колко много кафета са пити в колко много офиси и всички тези, ако ги гонят от партиите и ги изключват, те партиите ще останат бе хора", обясни Гергов. По думите му започва да се сваля маската на Корнелия Нинова и той няма да й спести нищо оттук нататък.

"Ще изчакам да видя после действията, но аз Корнелия я познавам. Тя задна скорост няма и сблъсъкът тепърва ще се състои", каза още Гергов по адрес на лидера на Столетницата. 

Във връзка с твърденията на Сашо Дончев, че телефонът му е подслушван и, че е получил SMS от Георги Гергов, в което се казвало "Много говориш по телефона", Гергов коментира, че е изпратил няколко съобщения, но стигнал до репликата във връзка със статия от в. Сега.  


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

13

Hissarion

24.04 2017 в 11:49

По-скоро новата партийна линия е преориентирана към младите предприемачи. На тях бе отделено специално място в предизборната програма на БСП. Дори имам подозрения, кой млад предприемач се има предвид конкретно. Бедните не са приоритет за Корнелия Нинова.

17439

12

мнение от IP

24.04 2017 в 10:26

Гергов, горкият, не е схванал, че има нова партийна линия: "Да се правим, че нямаме олигарси в нашата партия. Ние сме за бедните, за българските краставички и т.н." е повелята на другарката Нинова.

10571

11

Hissarion

24.04 2017 в 09:49

Гергов стана твърде неудобен за БСП. Отдавна беше време да се отърват от него.

9047

10

Йоан Каратерзиян

24.04 2017 в 08:58

Не е кафе, а тенденция...

7506

9

Ама че противна твар е тоя пезевенк!!

11749

8

либеро

24.04 2017 в 05:21

Кафе,ама с райбер!!!

11058

5

piton

23.04 2017 в 19:58

Мдаа, никой никого не е заплашвал и натискал.Просто събиране на кафе и пасти! И единият само питал, ама за какво ви е като си имате хубав бизнес, защо се занимавате с вестници и карикатури. Ами оставете тези неща и си гледайте бизнеса... Пък прокурори пращат писма защо и как е подадена жалба до еврокомисията за злоупотреби с господстващо положение ... Това между кафенцето и пастите...