Швейцария прави революция във футбола с очила за вратарите

OFFNews 21 март 2017 в 20:17 7314 0

Не, не си мислите, че швейцарските вратари Ян Зомер и Марвин Хитц се правят на Мъже в черно. Двамата извадиха уникални очила на тренировката в Лозана днес. Те са направени специално да подобряват атлетичността на спортистите.

Дизайнерите на очилата се кълнат още, че изобретението им запазва остротата на зрението, която неизбежно намалява с годините Очилата се захранват от батерии.

Те имат също така ефект, който забавя движението чрез нагласяване интервалите на премигване. Помагат и за по-добро предвиждане на движението, което е основно оръжие на вратарите.

Също така могат да бъдат нагласени за обратен ефект. Например, да водят до временно заслепяване, което стимулира по-бърза реакция от нормалното. Създателите от VisionUp съобщават, че очилата могат за влияят върху въртенето на предмет, които също е доста ценно при вратарите.

Японската компания ги продава за около 500 евро бройката. Швейцарците явно са решили да инвестират добре в своя футболен отбор. Тимът играе с Латвия в събота следващата си световна квалификация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови