Починалото момиче и момчето, което го ритна, не са имали конфликти

OFFnews 26 февруари 2017 в 11:01 21583 3

„За всички в училището е много тежко. Такава новина се приема изключително трудно. Разбира се, задаваме си въпроса: „Всичко ли направихме както трябва“, но това ще установят всички други институции”, това разказа за БНР Данко Калапиш, директорът на столичното 52-ро ОУ.

На 24 февруари 11-годишна ученичка от училището загина, след като беше ударена в корема от свой връстник.

Инцидентът стана причина децата в училището да инициират мащабна акция по превенция на насилието и агресията.

„Децата предлагат просто да се постави едно цвете или една играчка в знак на починалата съученичка, което аз подкрепям, за да могат по някакъв начин те самите да се почувстват съпричастни и да осъзнаят какво се е случило и да дадат почит към нашето детенце”, казва още Калапиш.

Директорът приема като знак на подкрепа пристигането на психолози от МОН, които започват работа с децата и персонала в училището от понеделник.

„Климатът в училището, като цяло, е изключително спокоен. За всички е голям стрес. Ние сме една малка общност, едно квартално училище и децата се познават помежду си. Тези деца, конкретните две, не са имали досега сблъсъци никакви. Учудени сме, изумени сме, въобще от всичкото, което се е случило, но все пак нека изчакаме експертизата”, добави Калапиш.

Училищният психолог е работил с момчето, което е ударило съученичката си, сподели Калапиш, който изтъкна, че психологът работи с много деца, за да създаде по-добра атмосфера. Все още не е обсъдено как да бъде подготвено посрещането на ученика след трагедията.

„Водят се и разговори с неговите родители от моя страна, от страна на кризисните психолози, така че все пак искам да изчакаме да видим какво е становището на медицинската експертиза и тогава вече ще преценим как точно ще процедираме”, заяви директорът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

3

voododoll

26.02 2017 в 17:26

НА 10-11 и вече убиец... светло бъдеще го чака. Само че светлината често ще е само през прозорец 30 на 30см

23293

2

Стефан

26.02 2017 в 12:43

Не бързат. Просто са идиоти. Били "преподаватели".
А трябваше да има даскали, и в училищата нямаше да има трупове, щеше да има учени деца, и човеци.