Георги Костов: Чувствам се изключително чист

ОFFNews 25 февруари 2017 в 09:30 6467 7

Снимка БГНЕС

Никой не е предоставил мотиви за уволнението на бившия главен секретар на МВР Георги Костов, а такива самият той е виждал само тиражирани в електронните медии, заяви Костов пред Нова телевизия. 

Седмица преди президентът Румен Радев да подпише указа за освобождаването му, на 15 февруари, Костов се срещал със служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов, който заявил, че той е изгубил доверието на премиера Огнян Герджиков и затова поискал оставката му. Главният секретар отказал, а Узунов го заплашил, че ще стартира кампания по дискредитирането му. Това разказва Георги Костов. Веднага подал сигнал в прокуратурата за оказвания натиск и предстоящото дискредитиране.  

Костов отхвърли обвиненията, че е оказвал натиск на служители в МВР и допълни, че към деня, в който е поискана оставката му, няма данни за подобно нещо. 

"Мога да кажа, че в професионалния си път няма от какво да се притеснявам", категоричен бе той.

Бившият главен секретар отказа да коментира кой стои зад уволнението му, тъй като няма доказателства, но допълни, че кариерата му не е обвързана с това коя партия е на власт. Чувствам се изключително чист, каза Костов. 

По думите му системата на МВР е чиста и служителите са високо мотивирани, но случващото се им оказва лошо влияние. Той определи засягащия го случай като пълно беззаконие, а според него посланието е "Ако сме решили нещо, ще го свършим".

Костов отхвърли каквото и да е връзки с Делян Пеевски и заяви, че не го познава. Като друг слух по свой адрес определи това, че е алкохолик. През живота си не съм се напивал, така съм създаден, каза той.

Коментирайки залавянето на Йоан Матев, обвинен за убийството на младо момче в Борисовата градина през 2015 г., Костов заяви, че до обвиняемия се е стигнало с "оперативно майсторство". Ножът, с който е извършено убийството, бе намерен в шахта на метри от мястото на инцидента, а според бившият служител има обективна причина да не бъде намерен по-рано. Според него доказателствата срещу Матев са железни. 

Той оказа да разкрие подробности около решението НСО да охранява съпругата на Румен Радев, но сподели личното си мнение, че "държавата следва да си позволи охрана на семейството на първия мъж в държавата". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20696

7

Новак

25.02 2017 в 19:23

Не мога да преценя дали действията на правителството са правилни, но в интервюто пред БТВ този човек направи много лошо впечатление. Като начин на говорене - не звучеше интелигентно. Заяви, че не познава друг интервюиран, а след това обясни, че позицията на същия този човек била никаква - явно го познаваше. Не е изключено да има трезвеници по рождение (в Япония са много), но тук пък чак да се кълнеш как никога не си слагал капка алкохол си е меко казано съмнително.

42249

5

Denis Rizanov

25.02 2017 в 14:06

„Аз за себе си чух, че съм алкохолик. Да, употребявам алкохол. Аз през живота си не съм се напивал. Така съм създаден.“

„Ще си събера мислите и може да напиша и мемоари.“

„Като пия никога не падам - само лазим.“
Костов Дамаджаната не пие, а лочи.

29216

4

Лопе де Вега

25.02 2017 в 10:54

Чак му никнат крилца!

Поздрав!

18551

2

Нострадамус

25.02 2017 в 10:44

Сто пъти БРАВО на Правителството за това, че ИЗРИТА ГЕРБЕРСКИЯT ОЛИГОФРЕН -Костов. Той щеше да МАНИПУЛИРА ИЗБОРИТЕ. Браво на Радев! Всички мутри от ГЕРБ начело с Боко и Цвък на съд и затвор, както и да върнат откраднатите милиарди от народа!
А ние на 26 март ще ОТСТРАНИМ от ВЛАСТ МУТРАТА Борисов и ГРУПИРОВКАТА ГЕРБ, които ще се РАЗПАДНАТ КАТО НДСВ !