Кметът на Тополовград вкара в беля Нова Република

OFFNews 24 февруари 2017 в 14:37 22583 14

Вторият в листата на десния политически проект Нова Република Божин Божинов от Хасково, който е и кмет на община Тополовград, се оказа, че е давал интервюта от позициите на краен русофил и поддръжник на политиките на самодържеца в Кремъл Владимир Путин. 

Божинов е трети и в листата на партията в Бургас.

По време на военните действия в Крим през 2014 г. Божинов е заявил желание да замине за размирния полуостров, за да защитава правата на българите там. Кметът е щял да бъде част от делегация доброволци към организацията на покойния вече Павел Чернев. Пред някои медии, той е описал и друг мотив – че застава на страната на руснаците, заради любовта си към тази страна.

В интервю, дадено за хасковската телевизия ETV, в кметския кабинет на Божин Божинов се виждат портрет на Сталин, бюст на Ленин, грамоти и медали от Русия, а той разказва за убежденията си:

„Лично аз не виждам какво лошо има в това, което беше Съветският съюз. В смисъл такъв – ние бяхме спокойни, имахме приходи, доходи. Ходехме на море, на планина… Децата ни бяха щастливи и ние като деца живеехме щастливо“.

Кандидатът за депутат питае топли чувства и към Путин:

„Г-н Путин защитава руснаците във всяка една част на света. Точно затова трябва да защитим и българите“, казва кметът.

Според обясненията на десните за номинацията на Божинов в разгара на украинско-руския конфликт в Крим той се е опитал да окаже помощ на българското малцинство там и ако има желаещи, да им съдейства да се заселят в община Тополовград. В крайна сметка никой от кримските българи не го последвал към родината.

"Естествено, че в листите на Нова Република има хора, които обичат Русия. Такива са 73% от българите. Но всеки кандидат на Нова Република е подписал договора за Нова Република. Всеки наш кандидат, независимо от чувствата и симпатиите си, се е посветил на защита на националния интерес срещу всяко чуждо посегателство и всеки имперски интерес на наша територия", заявиха от коалицията, водена от Радан Кънев по повод медийните спекулации.

Свои разяснения внесе и тополовградският кмет.

"Моето единствено желание беше да поканя и да уверя българите в Крим, че са добре дошли в родината си. Това мое желание беше подкрепено и от Общинския съвет на Тополовград. Очевидно бях подведен за тежкото положение на българите там. Но имах възможността да видя какво е Русия на Путин и сега съм още по-мотивиран да не допусна това да се случи в България. Не забравяйте, че нещата от българо-турската граница изглеждат различно от центъра на София", обяви Божинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

12

Снимката е напълно достатъчна и не е необходимо да се обяснява.
В кереча!!

42249

7

Denis Rizanov

24.02 2017 в 16:09

а тази мангалска мутра на снимката бил кмет

и каква е разликата между този и кметчето на Бургас да речем? или кметичката на София? А кметчето на Плевен?
)))))

42249

6

Denis Rizanov

24.02 2017 в 16:08

Въпросният кмет ходи преди около 3 години да „брани православието“ в Крим, като не скриваше своята симпатия към Путин и неговите действия.

А ето ви още един рамаданов "путинист".
"Във варненската листа на „Нова Република“ пък, където водач е самият Радан Кънев, е набутано и лицето Младен Станев, коeто място не си намери през годините в различни партийни формации. Включително бе и верен подръжник на екскмета Кирил Йорданов и се мандахерцаше и в неговата листа.
Младен Станев също е върл путинист и е зам. председател на „Дружество за приятелство с Русия и ОНД”."


раданчо е.а ти се кафевата точица либерална интерсексуална.
)))))