Бареков дава Плевнелиев и Прокопиев на прокуратурата, заедно с жените им

OFFNews 16 януари 2017 в 10:18 5534 6

Николай Бареков е решен да установи обективната истина и да разобличи „кликата Прокопиев и Плевнелиев", които по думите му са ощетели с милиони левове както държавата, така и кредиторите на притежавания от олигарха Прокопиев „Алфа финанс холдинг".

Това заяви пред Канал 3 евродепутатът и лидер на „Презареди БГ" Николай Бареков. Според него е недопустимо да има двоен аршин в политиката – слабите да бъдат смачквани, докато едва ли не не бъдат погребани, а „силните на деня" – необезпокоявани. Той предупреди, че ще направи така, че този огромен скандал да достигне до „ушите" на европейските институции.

„Още в понеделник ще сезирам прокуратурата с всички мои сигнали от последните 3 години, като ще изискам проверка да бъде извършена както на Плевнелиев и Прокопиев, така и на секретарката и съпругата на Прокопиев и на законната жена на Плевнелиев", обяви Бареков.

В студиото на Канал 3 лидерът на „Презареди БГ" представи папка с документи, съдържащи подробна информация за извършените от Плевнелиев и Прокопиев измамни сделки. Бареков разясни, че става въпрос за две офшорни фирми - "Столбърг" и "Уиклеф", които свободно оперират на пазара - със секретарки на Прокопиев и с жените на Плевнелиев.

По думите му те участват в много сделки, които докарват приходи на двамата упоменати господа, но тези приходи не са облагат с данъци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

3

ELPIDA

16.01 2017 в 11:17

Много сериозна закана,Бареков,ама имаш ли толко пАри да се пребориш?! Па и ти самия, не си много чистак.

15414

2

Hihi1981

16.01 2017 в 10:59

Когато прочета,че Барека ще търси истината ме напушва смеех!!!