Преместването на цистерните в Хитрино започва утре сутринта

OFFNews 13 декември 2016 в 19:55 3061 2

Дерайлиралите цистерни в Хитрино са вече изпразнени и прокуратурата е позволила да бъдат преместени. Дейностите по преместването ще започнат утре сутринта. 

Това съобщи вътрешният министър в оставка Румяна Бъчварова. 

Операцията по местенето на цистерните ще продължи не по-малко от 4-5 дни. 

"Изградени са насипи за автокрановете от двете страни на релсите. В района на гарата ще влезе и железопътна механизация – 60-тонен кран, който ще започне работа утре сутринта. Паралелно с извеждането на цистерните с две вишки ще започне и възстановяването на контактното мрежа на жп линията", обясни транспортният министър в оставка Ивайло Московски. 

След изваждането на всяка от цистерните на безопасно място ще бъде направен окончателен оглед от следствието и прокуратурата. След това те ще бъдат преместени в кариера за инертни материали, която се намира близо до Хитрино, където ще бъдат финално обработени с азот, за да бъдат транспортирани на голямо разстояние.

Министрите уточниха, че както досега, през деня ще има възможност хората от Хитрино да влязат в селото, за да нахранят животните си. 

Тази нощ в района на Хитрино ще пристигнат 15 фургона, които ще бъдат поставени в селото след вдигането на блокадата, за да могат да се настанят в тях хората, останали без дом. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12205

2

BGBGBG

13.12 2016 в 21:28

Няма да се очудя, ако сега излезе БОГА СЛЪНЦЕ, БОЙКО и каже нещо от сорта: "Добре че сне Ние, реагирахме бързо на ситуацията и увладяахме положението, но всичко се случи по вина на БСП, защото тази линия е построена по комунистическо време".

П.С.
Драйфа ми се като му видя тъпото изражение, а тази даже не искам и да я коментирам.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews