Левски би измъчено 10 от Славия

OFFNEWS 03 декември 2016 в 19:35 2639 1

С късен гол на Бурабия Левски успя да победи Славия с 1:0 в двубой от 17-ия кръг на Първа лига, който се игра пред рехава публика на стадион „Георги Аспарухов”.

„Белите” започнаха мача по-добре и създадоха няколко опасности пред вратата на съперника, а при една от тях удар на бившия играч на Левски Николай Димитров бе спасен от вратаря Йоргачевич. През второто полувреме Левски заигра по-добре и пропусна да поведе в 50-ата минута, когато Адениджи от чиста позиция стреля над вратата.

Руската звезда на Славия Сердер Сердеров, който влезе като резерва, си изкара два бързи и глупави жълти картона, след които остави своите с човек по-малко за 20 минути. „Сините” се възползваха от това в 84-ата минута с добра атака на Адениджи, който овладя топката и пусна къс пас Илиан Мицански. Той успя да я продължи през трима бранители на Славия към Хеан Деса, а перуанецът центрира и Мехди Бурабия засече от няколко метра за 1:0.

В другия днешен мач от кръга Дунав победи Локомотив (ГО) с 1:0. Утре играят Берое - Нефтохимик и ЦСКА - Пирин.

В класирането води Лудогорец с 43 т., пред Левски с 37, Локо (Пд) с 29 и три тима с по 28 – Дунав, ЦСКА и Черно море. Славия остава на 11-та позиция със 17 т.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови