Най-малко 60 души са убити при атака срещу полицейски център в Пакистан (видео)

OFFNews 25 октомври 2016 в 08:28 8141 1

Най-малко 60 души са убити, а над 120 ранени при нападение срещу полицейска школа край град Куета, столица на провинция Белуджистан в Северозападен Пакистан. Властите очакват броят на жертвите и пострадалите да се увеличи.

Сред ранените има обучаващи се и служители по сигурността.

Вътрешният министър на провинция Белуджистан Сарфараз Бугти тази сутрин каза, че операцията по прочистване на полицейската школа от нападателите е приключила.

Атаката е извършена от трима въоръжени атентатори самоубийци, каза пред журналисти Бугти, цитиран от Франс прес. Нападателите, които носели жилетки с експлозиви, са мъртви. Тримата нахлули в сградата на полицейската академия и открили огън на посоки. Двама от тях успели да задействат и коланите с експлозиви, които носят.

"Двама от камикадзетата се самовзривиха, причинявайки жертви, а третият беше застрелян от войниците ни, каза генерал-майор Шер Афган в изявление, публикувано във в. "Дон", цитирано от БТА.

Според него зад атаката стои пакистанската сунитска терористична групировка "Лашкар е Джангви ал Алми".

В момента на нападението, в сградата има около 200 курсанти, по-голямата част от тях са били заспали. Броят на ранените е между 60 и 100 души. Според властите, атаката е била внимателно планирана, а извършителите са получавали инструкции от Афганистан. Все още нито една групировка не е поела отговорност.

Същото полицейско училище, в което се обучават над 700 курсанти, е било атакувано и преди - през 2006 и през 2008 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!