Меркел ще съдейства за повече пари за охрана на българските граници (снимки)

OFFNews 27 август 2016 в 22:58 8649 4

България да получи допълнително не само техническа, но и финансова помощ за охрана на границите ни наравно с Гърция. Този въпрос е поставил премиерът Бойко Борисов по време на разговора на четири очи с германския канцлер Ангела Меркел. Тя се е съгласила да съдейства за това искане на страната ни, съобщава bTV.

В замъка Мезеберг край Берлин в събота германският канцлер се срещна с премиерите на България, Словения, Хърватия и Австрия.

Разговорите са част от работните консултации за бъдещето на Европейския съюз, инициирани от Меркел. Срещите бяха при закрити врата за журналистите.

На днешната среща в замъка Мезеберг австрийският канцлер е оказал натиск за прекратяване на преговорите за членството на Турция в ЕС. Меркел обаче е подчертала, че трябва да има „преговори, а не дразги“, съобщава Heute.at.

През септември Борисов и Меркел ще вземат участие в нова среща за намиране на решение на бежанската криза - те бяха поканени от австрийския канцлер Кристиан Керн във Виена на съвместен обяд с премиерите на Хърватия и Словения. Към тях може да се присъедини и унгарският премиер Виктор Орбан.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

4

Izalina

28.08 2016 в 14:34

Дали някой няма да се наеме да обобщи протоколно само, обсъжданите теми на последните нескончаеми серии от срещи. Ама не телеграфно като за новините, ами с извадки стенограми примерно.
Омагьосан кръг от булшит подозирам, че ще зачетем, но все пак съм любопитна, защо си дрънкат през ден задниците до разни точки на Европа, да плямпат едно и също без видим резултат, но пък за наша сметка.

29217

2

Лопе де Вега

28.08 2016 в 08:21

Това беше целта - парите. Точно по нашему - дай ми пари, акъл не искам!

Поздрав!