Нарковойната в Слънчев бряг е заради Барбарона и Иван Слънцето

OFFNews 22 август 2016 в 21:46 13194 2

Снимка OFFNews

Слънчев бряг.

Две групи за разпространение на наркотици са в основата на напрежението в курорта Слънчев бряг: едната е на Барбарона, а другата - на Иван Слънцето.

По думите на главния секретар на МВР Георги Костов, "едната наркогрупа група е на територията на Поморие, а другата – софийска, която през летния сезон осъществява престъпната си дейност на територията на Слънчев бряг".

При полицейски операции са заловени двете групи за разпространение на наркотици. В акциите са участвали служители на ГДБОП и ОДМВР – Бургас, под надзора на Специализираната прокуратура.

Главният секретар на МВР каза, че след стрелбата на 8 юни в Слънчев бряг са повдигнати проблеми, свързани с криминогенната обстановка в комплекса:

„Цялата държава прояви воля и желание към неутрализацията и извеждане на заплахите, породили тези проблеми, така че този курортен комплекс да бъде едно по-сигурно място за престой на туристите“ - заяви Георги Костов, цитиран от пресцентъра на МВР.

Първата реализация на територията на Поморие е проведена на 22 юли, а втората - на 18 август. В землището на село Каменар - в модернизирана канабисова плантация - в момент на добив са задържани двама.

На 19 август на територията на Слънчев бряг са задържани седем души. Иззети са голямо количество наркотични вещества – коноп, хероин, екстази и др.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови