Борисов възложил на Митов да нормализира отношенията с Русия

OFFNews 01 юли 2016 в 20:45 4563 11

Министър-председателят Бойко Борисов е поставил задача на външния ни министър Даниел Митов за срещата в Сочи: да нормализира крайно острата позиция на Русия към България.

Знаете - президентът Путин, премиерът Медведев ходят в Атина, Белград, Будапеща, обикалят ни, създава се едно излишно напрежение, което не искаме, каза Борисов пред журналисти в парламента.

Задачата, която съм поставил на Митов, е да нормализира, ако е възможно, разбира се, крайно острата позиция на Русия към България, както и нашата към тях, и превръщането ни в най-голям враг на Балканите за Русия, каза още министър-председателят.

Даниел Митов е на среща на външните министри на Организацията за Черноморско икономическо сътрудничество в Сочи.

Борисов е на мнение, че България има да решава въпроси с Русия по енергийни проекти, облекчаване на визовия режим, санкциите.

Тази година санкциите няма да паднат, но за догодина се надявам да се облекчат поне в сферата на селското стопанство, защото там търпим много загуби към момента, коментира премиерът.

Не може да кажеш, че "Южен поток" е лошо за Европа, а "Северен поток" 1 и 2 са хубаво за Европа, констатира още Борисов.

Относно искането на ЕК да продадем част от "Булгартрансгаз", премиерът коментира, че от дълго време в Европа тече процедура да се раздържавяват "всички тези компании с различни оператори."

На комисаря Маргрете Вестегер доста обстойно й обяснихме защо в България това не искаме да се случи и защо е опасно за страната ни, каза Борисов.

Той твърди, че е обяснил и на Жан-Клод Юнкер и на Доналд Туск. Предложили сме две-три алтернативни решения - да разделим самия оператор от собствеността, надявам се да го приемат, заяви още министър-председателят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

11

El Commandante

02.07 2016 в 09:55

Новак: Абсолютно точно си описал нещата,да...

20699

10

Новак

02.07 2016 в 07:43

боко се прави на Путин - единия възлага на външно да затопли отношението с Турция, другия на външния министър -отношенията с Русия.
Как да стане след като президентът ни е най-големия ястреб и громи Русия под път и над път? Преди два дни тук беше президента на Украйна и пак плюха същата тази Русия. Пред евро парламента цялата реч на Плевню беше против Русия.
И по принцип - България има ли външна политика?
Тиквун и неговата команда така управляват България - всичко се прави на момента да изглежда добре. Няма никаква мисъл за последствията, няма принципна позиция - Южен поток веднъж беше "далавера" сега иска да го съживява, колко пъти Боко смени позицията си за Белене? Идва Унгарския министър председател, говорят едно за бежанците, на следващия ден Боко звъни на Меркел да я пита ние какво да правим. И на това голяма част от мат'ряла се кефи! А всъщност държавата върви на самотек - ден да мине, самун да загине.

26179

8

ELPIDA

02.07 2016 в 00:08

И къв театър ще играе снобското перекенде Митов?!По Станиславски
или Немирович-Данченко?!
Ами зЕми ,че покани Тед Кочев бе,Тиквоций.Човекът говори български и сигурно ще режисира политиката ни по-добре от теб...

63994

6

Red or Dead

01.07 2016 в 22:07

““““......Борисоф, ти луд ли си бе?!........“““““““““““““


Не, просто е жалък страхливец, как го виждаш баце в Кремъл и то в сегашната реалия.....заешкото му сърце ще се прусне от страх още в самолета при навлизане в Русия.

18551

5

Нострадамус

01.07 2016 в 21:54

Ха,ха,ха Боко и Плевню с къртовски усилия разрушаваха ежедневно отношенията с Русия, громяха с просташки думи с повод и без повод Путин, а Плевню дори и война му обяви!!! Сега, когато Русия ни осъди да платим МИЛИАРД И СТО МИЛИОНА заради некадърните псевдо-политици от ГЕРБ, Бочко прави опит да шменти много по-образования и опитен политик Путин, но това няма да му се получи!!!

20374

4

Стринка Минка

01.07 2016 в 21:40

Да пратиш Митов да нормализира отношения с Русия е все едно да пратиш 10 годишен до супера за яйца.
Направо ще дойде с омлета.
Борисоф, ти луд ли си бе?!

77927

3

El Commandante

01.07 2016 в 21:06

"Не може да кажеш, че "Южен поток" е лошо за Европа, а "Северен поток" 1 и 2 са хубаво за Европа, констатира още Борисов."

Ахахахахахаха, WELCOME TO THE REAL WORLD, BATSE!!!

77927

2

El Commandante

01.07 2016 в 21:01

"Знаете - президентът Путин, премиерът Медведев ходят в Атина, Белград, Будапеща, обикалят ни, създава се едно излишно напрежение, което не искаме"

Пффагахахахахахахаха, Баце е натъжен...ако искаш да подобриш отношенията с Русия РАЗКАРАЙ РОСКО бе!