Ексклузивно Манол Пейков купи къщата на Димитър Талев в Прилеп

26 години затвор за мъж, убил с чук възрастен мъж

OFFNews 22 март 2016 в 12:40 2104 1

Апелативният съд в Бургас е потвърдил осъдителна присъда на Окръжния съд, с която е постановено наказание от 26 години затвор спрямо Тихомир Трифонов. Той е осъден за това, че на 2 април 2015 г. в Бургас умишлено умъртвил възрастен мъж, като убийството е извършено с особена жестокост.

Наказанието трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор.

Според съдебния акт, Трифонов трябва да заплати на близките на пострадалия обезщетение за претърпени неимуществени вреди в размер на общо 220 000 лв.

Трифонов бил нает от жертвата за ремонт в апартамента му. На фаталната дата пострадалият разбрал, че голяма част от уговорената и вече платена работа не е извършена. Той и Трифонов се скарали. След като се ядосал, Трифонов взел един чук и с него ударил пострадалия шест пъти в главата. Ударите били нанесени с голяма сила, от първия пострадалият е паднал на земята в безсъзнание. Останалите удари са нанесени, докато пострадалият е бил на земята. От ударите пострадалият получил черепно – мозъчна травма, която причинила смъртта му.

След това Трифонов отпътувал за гр. Свети Влас, където от железарски магазин закупил трион, макетни ножчета, белина и чували. Върнал се на мястото на произшествието и разчленил тялото на възрастния мъж. С белината почистил апартамента. Използваните инструменти изхвърли в контейнер за смет в Бургас, а чувалите с трупните останки изхвърлил край кв. Горно Езерово.

Решението на Апелативен съд-Бургас подлежи на обжалване пред ВКС.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови