"Ислямска държава": Палестина ще стане гробище за евреи

OFFNews 26 декември 2015 в 20:08 11061 15

Кадър от видеото на иврит, излъчено преди месец.

"The Times of Israel" публикува ново съобщение на „Ислямска държава“, в което на иврит бива обещано, че "Палестина ще стане гробище за евреи".

Изданието пише, че това е първата по рода си подобна директна заплаха срещу Израел, която досега беше пропускана в заплахите на терористите. В нея лидерът на групировката Абу Бакр ал-Багдади казва, че силите му ще се срещнат съвсем скоро с евреите, които ще платят висока цена в ръцете на бойците му.

„Палестина няма да бъде ваша страна или дом. Ще бъде гробище за вас. Аллах ви е събрал в Палестина, за да могат мюсюлманите да ви избият“, твърди ал-Багдади и добавя: "Евреите си мислеха, че сме забравили за Палестина или че са отклонили вниманието ни оттам. Никога, евреи. Не сме забравили и за миг Палестина. Водачите на джихадистките бойци ще ви обградят един ден, който според вас е далеч, но за нас е много близко. Всеки ден се приближаваме към вас все повече".

Преди месец ИД пусна видео, в което маскирани мъже заплашиха, че войната с Израел е близо. Мъж със замъглено лице предупреждава "всички евреи, внуци на маймуни и прасета", че имат планове да проникнат в сред тях за терористични атаки.

Първо обаче ИД се закани да покори Йордания, след което вече ще се насочи към Израел.

"Идваме то цял свят, за да ви изколим. Това не са просто приказки. Ще дойдем от всички страни, от север и от юг, от Синай, от всякъде", казва мъжът във видеото. Той говори на добър иврит, макар и с лек арабско-френски акцент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!