Вълчев за ДСБ: Не може юнакът да се бори с двете глави на ламята, а с третата да се целува

OFFNews 14 декември 2015 в 20:40 4538 9

„Една партия напуска управлението, когато изтегли своите представители от властта. Дори в детските приказки юнакът се бори и с трите глави на ламята. Не се бори само с две, а с третата да се целува”.

Това коментира пред bTV Даниел Вълчев от ДБГ по повод коалиционните партньори от ДСБ и решението им да минат в опозиция, но Петър Москов да остане министър на здравеопазването.

"Не приемаме, че в момента някоя от партиите в Реформаторския блок е в опозиция. Ако излизаш от управлението, трябва да изтеглиш министрите си и хората си от постовете", каза Вълчев.

Според него въпреки поредното орязване на реформите, конституционните промени с разделянето на ВСС на две, засилване ролята на инспектората, избора на ВСС с 2/3 от гласовете и премахване на тайното гласуване са стъпка в положителната посока, макар и малка.

Той опроверга слуховете, че ще бъде номиниран за министър на правосъдието. "Според нас е редно ГЕРБ да издигне кандидатура за поста", заяви Вълчев.

Той каза, че не вижда причини РБ да се разпадне. "На всеки два-три месеца някой чете заупокойна молитва за Реформаторския блок, но той не само че не се разпада, а разширява електоралната си подкрепа", подчерта Вълчев.

Вълчев каза още, че не вижда основания да се подават нови министерски оставки и не предвижда предсрочни парламентарни избори.

"На местните избори, които се проведоха съвсем скоро, се препотвърди съотношението на политическите сили в парламента. Какво ново може да се получи, ако сега има парламентарни избори", попита още Даниел Вълчев.

Той обясни, че днес от ДБГ са се обединили около това новият правосъден министър да предложи промени, които да станат факт в шестмесечен срок, а не веднага.

Вълчев каза още, че три пъти е предрекъл провала на промените в Конституцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!