Каракачанов: Реформаторите няма да напуснат управлението, повярвайте ми

ОFFNews 09 декември 2015 в 17:00 3620 8

Красимир Каракачанов.

Лидерът на ВМРО и съпредседател на ПФ заяви пред журналисти, че според него РБ няма да напуснат управляващата коалиция.

"Не мисля, че ще напуснат. Повярвайте ми", каза той в парламента, след като правосъдният министър подаде оставка, а съпредседателят на Блока заяви, че излиза в опозиция.

Каракачанов заяви, че към днешна дата не вижда нещо, което може да разклати коалицията или правителството.

Той заяви, че оставката на Иванов не е изненада, защото министърът редица пъти е казвал, че ако не минат промените му, ще се оттегли. По повод решението на Кънев да стане опозиционен депутат, Каракачанов коментира, че не вижда драма.

"Колкото до Радан Кънев -Мога да му отговоря да не се притеснява. Знаете, че ПФ също подкрепя правителството, но чест нашите предложения не са приемани включително от останалите три групи в управлението. И ние сме се чувствали като в опозиция, но такъв е животът", каза Каракачанов.

Той отказа да коментира от коя партия според него трябва бъде новият министър на правосъдието. Според него са важни качествата на бъдещия министър, а не от коя политическа сила ще е. "Хайде стига сме си играли на квоти в тая държава, защото именно заради квоти - в колегиите на ВСС- се стигна тези мелодрами в българския парламент",  обясни Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови