"Забранено е да се посяга на Русия"

Клаус-Дитер Франкенбергер- FAZ/ DW 30 ноември 2015 в 18:35 14023 42

Русия демонстративно забранява да ѝ се "посяга", но в същото време самата тя посяга на други, пише Клаус-Дитер Франкенбергер в коментара си.

Говорителят на Кремъл направо окачи забранителна табелка: „Забранено е да се посяга на Русия”. Който наруши тази забрана, веднага ще бъде наказан. Със санкции например, каквито бяха наложени току-що на Турция. Ами да, правилно! - ще кажат мнозина. Дали пък?

Дали Турция наистина посегна на Русия, когато свали един бомбардировач, навлязъл в турска територия, след като екипажът му многократно е бил призован да смени курса? Русия, която президентът Путин иска да въздигне до такова величие, че другите страни да треперят от страх и бързо-бързо да скланят главици, сега се прави на невинна жертва в един инцидент, предвиден отдавна от мнозина - доколкото Русия бомбардира противниците на Асад в непосредствена близост до турската граница.

Москва очевидно не вижда нищо нередно и в това да праща бомбардировачите си на полети по рисковани маршрути в Северна и Западна Европа, само за да демонстрира своята мощ. „На Русия не бива да се посяга”. Че мигар някой го прави или пък го желае? Но виж, самата Русия посяга на други. Например на Украйна.

Да, едва ли беше особено умно да се сваля руски самолет. Но в случая не Турция беше провокаторът.

Клаус-Дитер Франкенбергер, „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!