Арестуваха двама гранични полицаи, получавали пари от каналджии

OFFNews 08 септември 2015 в 09:55 4594 0

Гранична полиция

Снимка БГНЕС, архив

Двама гранични полицаи са арестувани вчера, след като били спипани да взимат подкуп от каналджии са превеждане на имигранти през границата. 

От Окръжната прокуратура в София са повдигнали обвинения за подкуп в съучастие на Веско Арсов и Бисер Иванов – гранични полицаи от ГПУ – Калотина при РД „ГП“-Драгоман.

На 1 септември 2015 г. двамата са били на работа като граничен полицейски наряд - автопатрул за охрана на държавната граница. За времето от 20.00 ч. до 24.00 ч. Арсов и Иванов са приели подкуп от 700 лв. от българин, който превозвал трима бежанци. Срещу сумата двамата полицаи трябвало за си затворят очите и да не направят проверка на автомобила и на превозваните в него чужденци. Полицаите не извършили и задължителната проверка на вещите, които били превозвани в автомобила.

Вместо това, двамата са пропуснали автомобила и пътуващите в него да продължат пътя си през границата, като не са докладвали за тях в ГПУ –Калотина.

Веско Арсов и Бисер Иванов са задържани от прокурор за 72 часа и предстои внасяне на искане в Окръжен съд – София за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови