Румен Петков: АБВ е готова за предсрочни парламентарни избори

OFFNews 01 август 2015 в 19:22 2002 6

Румен Петков

Единствените партии, които имат готовност за едни предсрочни парламентарни избори, са ГЕРБ, АБВ и ДПС. Това заяви заместник-председателят на АБВ Румен Петков на пресконференция днес.

Не се наемам да коментирам дали ще се разпадне Реформаторският блок, но ако се говори за предсрочни избори, трябва да се направи и следващата крачка, допълни той.

АБВ извървя своя път. С изключение на Разград, Пазарджик и Кърджали, навсякъде имаме изградени областни партийни централи, така че ние сме готови за избори. И не сме в коалиция, коалицията е между ГЕРБ и Реформаторския блок, каза Петков.

Националният съвет на АБВ одобри номинациите на 85 кандидати за кметове на общини в страната и 17 кандидати за кметове на райони в София. 80 от кандидатите за кметове на общини са номинации на Алтернатива за българско възраждане. 17 са независими кандидати, подкрепени от партията. В шест общини ще бъдат подкрепени коалиционни кандидати.

Поставяме си цел: минимум 200 000 гласа на предстоящия местен вот, заяви Румен Петков.

Той каза още, че през следващите дни предстои да бъдат разгледани номинации за градоначалници на някои от големите областни градове, като Варна и Пловдив, както и за столицата.

По думите му, градската организация на партията в София вече е одобрила листата с кандидати за общински съветници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови