КЗК глоби автобусната фирма "Етап" с половин милион лева

OFFNews 30 юли 2015 в 12:31 8849 1

Комисията за защита на конкуренцията санкционира фирма "Етап-адресс" с над половин милион лева за две нарушения.

Първото е, че фирмата не е изпълнила решение на КЗК от 2012 г., с което е установено нарушение чрез продажби на значителни количества на услугата „отпечатване и доставка на ваучери за храна” за продължителен период от време на цени, по-ниски от разходите за производство и реализация. Санкцията е 109 480 лева.

Със решението си КЗК установи още едно нарушение, за което фирмата е глобена с 455 650 лв. С поведението си дружеството въвежда в заблуждение възложителите по обществени поръчки, в които участва, като твърди във финансовата си обосновка неверни сведения и изопачава факти, свързани с условията му на работа по договорни отношения със свои контрагенти, пишат от КЗК. Предложената ниска цена в обществените поръчки, в които участва „Етап - Адресс” АД според КЗК не отговаря на действителното фактическо положение и е квалифицирана като твърдение на неверни сведения и изопачаване на факти, допълват от Комисията.

"Етап-адресс" АД извършва междуградски автобусен превоз.

Собствениците са Зейки Байрам (на 57.5% от акциите) и Галя Борисова Топалова (42.5%).

Капиталът на дружеството e 2 332 000 лева, то е собственик или съсобственик в "Додо Бийч" ЕООД, "Минерална вода-КОМ" ЕАД и "Централна автогара" АД (35%).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови