Ангел Найденов: Ще се радвам, ако Първанов се върне в БСП

Йотова: Оставката му е добре разиграна пиеса

Ивайло Анев 27 февруари 2015 в 10:00 2598 3

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Депутатът от БСП Ангел Найденов

Не знам дали Георги Първанов би се върнал в БСП, но бих се радвал, ако го направи, заяви депутатът от "червената" партия Ангел Найденов пред ТВ7.

Той допълни, че Първанов е имал принос към развитието и авторитета на БСП. "Той имаше роля в обединението на леви формации", добави бившият министър на отбраната в кабинета "Орешарски".

Вчера бившият държавен глава обяви, че ще подаде оставка от председателското място в АБВ заради гласуването на парламентата група в подкрепа на новия дълг от близо 16 милиарда лева.

АБВ търпи най-сериозната криза и ако оставката стане факт, това поставя под въпрос бъдещето на формацията, смята Найденов.

"Първанов беше изключително искрен, когато каза, че е сериозна политическа грешка обратът в мнението на АБВ за дълга", добави депутатът от БСП

И друг член на социалистическата партия се изказа за кризата в АБВ тази сутрин. Това беше евродепутатът Илияна Йотова.

Тя беше категорична, че оставката на Георги Първанов е една добре разиграна пиеса от началото до края.

"Ако Първанов не е начело на АБВ, просто няма АБВ", заяви още тя пред БНТ.

Йотова каза, че не вярва в посланието за оставката на лидера на формацията. „Не вярвам, защото тази пиеса я играем за втори път. Г-н Първанов искаше да си подаде оставката и веднага след последните европейските избори, когато АБВ не можа да вкара нито един евродепутат. Тогава всички в АБВ вкупом го помолиха да не го прави. Аз не зная кога ще бъде следващото заседание на техния ръководен орган, но съм убедена, че ще повторим същия сценарий”, коментира евродепутатът.

По думите ѝ става въпрос по-скоро за политическа стратегия, отколкото за някакво емоционално решение. Йотова заяви, че е убедена, че подкрепата на АБВ за дълга е била решена още от самото начало, но е било много трудно да се обясни на избирателите защо се подкрепя едно решение за 16 милиарда.

„Не смятайте, че левите избиратели са толкова наивни. Те са се нагледали на какво ли не, на какви ли не обещания, на рязък завой в последния момент, така че мисля, отдавна тези маски са паднали, отдавна картите са раздадени на масата и знаем кой кой е”, коментира Йотова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Подкастът на OFFNews