Цветанов за оставката на Първанов: Не искам да коментирам други партии

Нели Чолашка 26 февруари 2015 в 11:01 1935 3

Снимка Ивайло Анев

Замесник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов

Това е решение, което се взима от политическото ръководство на АБВ, не искам да коментирам политическите процеси в друга партия. 

Това коментира председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов по повод заявеното от лидера на АБВ Георги Първанов намерение да подаде оставка заради подкрепата на партията му за дълга от 16 млрд. лв.

На въпрос изненадан ли е бил от реакцията на Първанов, той обяви: "Не мога да коментирам, защото не зная как точно са водени разговорите в самата парламентарна група, как са водени разговорите в тяхната партия".

Относно поведението на групата на АБВ вчера, която в последния момент промени решението си и подкрепи новия дълг от 16 млрд. лв., Цветанов напомни, че и ГЕРБ също е променяла свои политически решения.

"Това, че си променил позицията си не означава, че си направил някакво отстъпление. Просто някой път разумният подход е, след като анализираш всички процеси, да бъдеш искрен и да заявиш, че променяш позицията си, защото се водиш от интересите на държавата", уточни той.

Според Цветанов няма напрежение между партиите в парламента, които подкрепят правителството. По думите му ГЕРБ води искрени разговори с Патриотите, които гласуваха "въздържал се" за дълга и напомни, че именно ПФ е поискала отлагане на дебата и гласуването.

Той изказа предположение, че времето се е оказало малко, за да получат Патриотите подкрепа от своите избиратели.

"За мен е важно, когато седнем и дискутираме принципни неща относно законодателството, да търсим консенсус и да правим взаимни постъпки, за да реализираме целите си, уточни той.

Не можем да се ръководим от емоциите си, трябва да се ръководим от това, което е добре за държавата и това, което трябва действително да излиза като послание от българските политици", коментира още коалиционните отношение председателят на групата на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!