Битият племенник на президента: Не съм парадирал с чичо ми

Offnews 21 октомври 2014 в 07:51 12664 18

Станислав Плевнелиев

Не съм парадирал с чичо ми. Не съм споделял нищо за чичо ми, исках само да се обадят на баща ми. 

Това каза пред Нова телевизия Станислав Плевнелиев, племенник на президента Росен Плевнелиев. Миналата седмица младежът беше задържан и бит от полицаи в полицията в Благоевград. Станислав бил спрян от пътни полицаи за това, че минал на червен сигнал на светофара. След като отказал да му бъде съставен акт, той бил отведен в близкото полицейско управление с белезници.

Станислав каза, че полицаите разбрали за роднинската му връзка с президента, едва в полицейския участък, след като разписал няколко документа. 

"Аз мисля, че не съм предизвикал с нищо ареста си. Не съм буйствал", каза 22-годишният младеж. Той бил ударен от полицай, който влязъл в стаята, където бил младежът, с думите: "Ти ли си отворкото".  Според медицинската експертиза, той имал наранявания по лицето.

След задържането му, здравословното състояние на младежа се влошило, тъй като е диабетик. Полицаите обаче първоначално не му позволили да си вземе инсулина, който бил в колата му. 

Пред Нова телевизия бащата на Станислав и брат на президента Румен Плевнелиев каза, че момчето е с 80% инвалидност, и при стрес нивата на захарта му се покачват. Това е свързано с главоболие и цялостен дискомфорт, но като цяло час-два не са фатални за здравето на младежа.

Румен Плевнелиев заяви, че няма намерение да съди полицията. Той смята, че нещата могат да се изгладят с извинение, въпреки че при задържането на сина му са нарушени драстично правата му. Братът на президента каза, че ще изчака вътрешната проверка в полицията и даде добра оценка на служителите, защото са показали, че прилагат закона равно към всички, независимо дали става въпрос за президента или за друг гражданин на страната. 

"Имам вяра в полицията, но нека да си свършат работата", коментира Румен Плевнелиев и каза, че и този инцидент не може да го накара да напусне страната със семейството си. "Този инцидент не може да е препъни камък. Трябва да има компромиси", обясни братът на президента.

Румен Плевнелиев обясни, че синът му в момента не учи, а скоро ще се включи в семейния бизнес - автомивка в Благоевград. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!