Запалени коли и протести заради строеж върху детска площадка

Offnews 20 октомври 2014 в 09:35 9550 6

Запален автомобил в столичния квартал

Четири автомобила на жители в столичния квартал "Гео Милев" са били запалени само за седмица.

Читател на OFFNews съобщава, че опожарените коли са на собственици, живущи на улица "Андрей Николов", където от повече от година има протести срещу опитите да бъде започнат строеж на 11-етажен блок (с басейн) на мястото на бивша детска площадка, която бе разрушена, а 39 дървета около нея - изрязани безнаказано от инвеститора Венцислав Дучев, собственик на фирма АГОРА-ИН.

Преди около седмица до строежа е изгоряла стара кола таратайка, собственост на човек от фирмата. Местните жители смятат, че това е провокация, защото пожарът бил в опасна близост до електрически трансформатор и никой от живущите в близката кооперация не би рискувал живота на хората в квартала, освен ако не е външен. Вечерта срещу 19 октомври са горели други 3 коли. 

Хората от квартала смятат, че става въпрос за опити да бъдат сплашени.

Те алармират за застрояването на мястото още от лятото на 2013 година. 

Преди няколко години градинка в столичния квартал "Гео Милев” е купена от инвеститор, който има всички документи за строеж. Теренът е бил определен от години за високо строителство. Хората в района обаче се бунтуват и искат своята градинка.

Венцислав Дучев, собственик на фирмата, която има разрешение за строежа, заяви пред Нова телевизия, че обвиненията срещу него са безпочвени.

"Това е поредната проява на хората, които очевидно не се интересуват нито от истината, нито от законите в тази държава и продължават повече от две години да пречат на строежа с незаконни действия. Те са провокирани от някого”, заяви той.

Дучев обясни, че теренът е частен повече от 15 години и никога не е определян нито за зелена площ, нито за детска площадка, а винаги е бил за високо строителство. По думите му нито една медия не е дошла да отрази инцидентите, които е имало на обекта.

"Има над 15 криминални деяния, които са сезирани и са обект на разследване от МВР и прокуратурата. Сред тях са палеж на автомобил на служител, побой на багерист, щурмуване на обекта през нощта с футболни агитки, потрошаване на камери и огради. Дори имаше и ранен човек. Имаше и стрелба с пушка в обекта, при който беше счупено стъклото на бус, в който имаше девет работници. Никой не реагира тогава”, заяви Венцислав Дучев.

На тези обвинения хората коментираха, че не е вярно и над тях се "упражнява тероризъм". Заявиха, че нямат пушки и протестират съвсем мирно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови