"Слизай, ма!", изкрещяла полицайката на студентката и я извлякла за позорния обиск

OFFNews 19 октомври 2014 в 10:10 42393 66

Христо Латинов
Христо Латинов

Полицайката, която е извършила позорния обиск над студентката Борислава Латинова не се е представила. Изкрещяла "Слизай, ма!", отворила вратата и издърпала момичето от предната седалка.

Това разказа бащата ù Христо Латинов тази сутрин в интервю за предаването "Събуди се" на Нова тв. Той беше в студиото заедно с дъщеря си и приятеля ù.

Сблъсъкът с полицията се случва при "рутинна" проверка в ранните часове в петък. Борислава - студентка в Югозападния университет в Благоевград - се прибира от дискотека. В автомобила пътували още три момчета. На кръстовището при Семинарията в София са спрени за проверка от полицията. След проверката на документите на шофьора двамата младежи, пътуващи на задната седалка, също били проверени. Те признали, че са имали криминални прояви. В този момент пристигнала втора патрулка и полицаите претърсили двете момчета. Автомобилът също бил претърсен и не било открито нищо подозрително. Арестували едно от двете момчета, а единствената полицайка сред униформените почукала на стъклото до Борислава с думите: "Ти си следващата".

Извлякла я от колата и последвал позорният обиск. Вдигнала блузата на момичето връху главата му, позволила си да пита защо не носи сутиен и да я поучава кое е прилично и кое - не, бръкнала с ръка в панталоните му, под бельото.

След случилото се Борислава разказва, че стояла вцепенена и не знаела какво да направи, защото жената, гаврила се с нея, е полицай.

Бащата днес разказа, че и до днес не са успели да подадат жалба - в Районната прокуратура отказали да я приемат, защото било след 17 ч., вчера отишли в СДВР и също не успели да подадат жалбата, защото било почивен ден. "В Четвърто районно стоях 6 часа и питах "Кой" и "Защо", разказа бащата.

Борислава получила и заплашително съобщение чрез Facebook, но когато се опитала да се свърже с подателя, установила, че е блокирана от него.

В коментар за случилото се адв. Марин Марковски бе категоричен, че в случая не става въпрос просто за превишаване на правата, а за престъпление, извършено от полицайката, която е извършила обиска по унизителен за момичето начин. Той определи поведението на служителката на реда като хулиганство, събличането му на публично място е "нагло", заяви той, обискът е извършен по "зверски, примитивен начин".

"Всички съобщения, които са излъчени чрез медиите са основание за образуване на наказателно производство. Това е един малък тест дали прокуратурата работи", каза той.

"Не мога да се отърся. Не ми се ходи на лекции. Искам възможно по-малко хора да ме виждат", разказа Борислава. Бащата пък каза, че нейни приятели планират протест пред полицията. Той сподели, че е получил подкрепата и молитвите на свещеници. Христо  Латинов е председател на синдиката на свещенослужителите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!