Сърбия чака документите за екстрадирането на Цветан Василев

OFFNews 17 септември 2014 в 22:21 2568 0

Цветан Василев

Сърбия очаква в най-скоро време да получи документите за екстрадирането на Цветан Василев. Това става ясно от позиция на сръбското правосъдно министерство, изпратена до български журналисти, съобщи „Дневник“.

Едва след пристигането на документите от София, Висшият съд на Сърбия ще разгледа производството за екстрадиране на Василев, се посочва в позицията на министерството.

Цветан Василев е обвинен за длъжностно присвояване в особено големи размери и по-конкретно за това, че от края на 2011 г. до средата на юни 2014 г. е склонил главния касиер и изпълнителния директор на КТБ "да се разпоредят със сумата от 206 млн. лв.". Наказанието за престъплението, за което е обвинен Василев, е по-строго в Сърбия, отколкото в България, обясняват юристи.

В същото време стана ясно, че сръбското правосъдно министерство е получило от Интерпол документите, с които Цветан Василев е обявен за издирване.

По-рано днес стана ясно, че Василев, който се предаде на полицията в Белград, е бил освободен с наложена мярка подписка. Неговият международен паспорт е отнет и той не може да напуска Сърбия.

Всеки ден той трябва да се подписва в най-близкото полицейско управление и да пребивава на определен адрес.

След като сръбското правосъдно министерство получи документите от България, съдът ще трябва да вземе решение за условията за екстрадирането на бизнесмена.

Българските власти обещаха изпращането на документите да стане в най-кратки срокове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови