Кънев и Лукарски в битката за лидер на Реформаторския блок

Ивайло Анев 27 август 2014 в 16:34 5082 6

Председателят на ДСБ Радан Кънев е номиниран за лидер на Реформаторския блок. Това съобщи той на пресконференция в Пловдив.

Така окончателният избор за лидер на реформаторите ще е между Кънев и председателя на СДС Божидар Лукарски. Изборът ще се състои на форум на Реформаторския блок на 13 септември.

"Десницата в България никога повече не бива да бъде разделена и зависима от външни фактори", заяви Кънев. Той посочи, че само обединени, десните ще имат силата да отстранят БСП и ДПС от изпълнителната власт.

Той обясни, че Блокът се стреми към промяна, но тя е невъзможна, докато „БСП и ДПС не бъдат отстранени от изпълнителната и съдебната власти пряко и косвено“. По думите му на социалистите им предстоят тежки времена.

"Страната ни може да има дясно управление, което да стъпи на законност, малка администрация, да мисли сериозно за социалната политика и образованието", каза още Кънев.

Той е категоричен, че от блока ще искат избори за Велико Народно събрание, "за да се изрежат язвите в съдебната система".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови