Протест на превозвачи блокира изходите на София в петък

OFFNews 30 юли 2014 в 10:52 6109 12

Снимка Архив

Протест на превозвачи ще блокира изходите на София в петък, от 15 ч., обяви председателят на Националното сдружение на българските превозвачи (НСБП) Красимир Лалов пред "Стандарт".

Причина за негодуванието им е заповедта на Агенция "Пътна инфраструктура", която налага нови ограничения за движението на камиони над 12 тона.

Те са в сила в петък от 18 до 21 часа и неделя от 14 до 20 часа. 

Преди промените ограничението важеше за пет първокласни и един второкласен пътища, а сега обхваща 12 първокласни и 5 второкласни пътища, като към тях са добавени и всички автомагистрали.

В новите ограничения влизат второкласните пътища Пловдив - Смолян, Симитли - Гоце Делчев, Дебелец - Гурково, Добрич - граница с Румъния и Околовръстен път София, както и много първокласни участъци.

"Така се изменя заповедта от 12 март 2014 г., която беше дългосрочна и освен с нас беше съгласувана и с пътната полиция, Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ), както и Българската асоциация на пострадалите при катастрофи", обяснява Лалов.

Той допълни, че в старата заповед в ограниченията не са били включени магистралите с мотива, че те се изграждат не само за леките автомобили, а именно за да обслужват бизнеса.

Лалов каза още, че за него е необяснимо защо се налага ограничение по пътя до Смолян, където няма железница и цялото снабдяване в Родопите с всякакви стоки става само с камиони.

Превозвачите призовават Агенция "Пътна инфраструктура" да отмени новата заповед до 31 юли, защото в противен случай ще затворят всички входно-изходни артерии на София и основни пътни артерии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!