Първанов: Днес България е като през '97

OFFNews 19 юни 2014 в 09:48 6624 10

"Държавата в момента е блокирана, институциите не работят и днес барикадата е навсякъде. Ситуацията е като през 1997 година", заяви лидерът на АБВ и президент в периода 2002-2012 г. Георги Първанов в интервю за TV7.

Отговорни за ситуацията били в БСП, които нямали готовност да поемат управлението и на които липсвала градивна държавническа кауза.

"И не са виновни ДПС, че имат толкова голяма роля в управлението. Виновни са тези, които им позволиха това", каза Първанов.

ДПС може и да не влезе реално в следващото управление на държавата, но ще направи всичко, за да запази сегашните си позиции, прогнозира Първанов. Според него "партията на Доган обаче трябва да остане на резервната скамейка на политическия живот в България".

Според него предсрочните избори ще доведат до ново коалиционно управление.

В АБВ не били склонни да водят политически диалог  с ДПС и "Атака".

Първанов определи поведението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който обяви война на управляващите, като показващо слаби управленски умения.

"Слабите управленци търсят конфликта. Това е начинът да мобилизираш твърдото ядро от избиратели. Не чувам никой от тези политици да обясни не как ще "бие", а как ще управлява. Никой не си поставя за цел доброто управление", коментира Първанов.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    За писането на коментар е необходима регистрация.
    Моля, регистрирайте се от TУК!
    Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

     
    X

    Най-влиятелните хора в Европа се събират в София