"Най-после България ще е представена от честен и красив човек в Европа"

OFFNews 19 април 2014 в 10:04 19157 36

Делян Пеевски

Снимка БГНЕС

"Най-хубавото е, че най-после България ще бъде представена от много честен човек, много красив човек. Европа въобще не ни упрекна за липса на свобода на медии, няма цензура в медийното пространство. Едно щастие ще ни обхване."

Това заяви с ирония пред bTV бившият министър на културата Вежди Рашидов в коментар по номинацията на Делян Пеевски за евродепутат. Той е убеден, че с второто място в листата на ДПС Пеевски със сигурност ще замине за Брюксел.

Според Рашидов сделката, с която майката на Пеевски продава медийната си група, е фиктивна, а купувачите са подставени лица.

"Много неща се спасяват по този начин и бизнесът ще се управлява от Брюксел. Тишина и спокойствие", каза Рашидов.

Депутатът на ГЕРБ заяви, че чрез номинацията на Пеевски ДПС изтласква проблема извън България. По думите на Рашидов евролистата на ДПС показва две неща - че партията е на хранилка при Пеевски и че Ахмед Доган контролира държавата.

"Доган показа, че той е този, който раздава порциите в държавата, и той е този, който казва кой къде ще отиде. Доган казва: "Аз съм човекът, който управлява България, аз казвам кой къде да отиде", смята Вежди Рашидов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!