Взривиха джип срещу мол във Варна

OFFNews 18 април 2014 в 16:46 6600 1

Подпаленият автомобил. Снимка: petel.bg.
Подпаленият автомобил. Снимки: petel.bg.

След като преди 6 дни срещу мол „Варна” беше запален автомобил, днес в морската столица в 5 часа сутринта горя джип Сузуки Витара, съобщава petel.bg.

Джипът е бил паркиран на няколко метра от блок 83.

Пожарната е изгасила пламъците, но джипът вече е бил унищожен напълно. Към 5:30 ч. са пристигнали три полицейски автомобила и полицаите са направили оглед.


„Предположенията на полицията са, че с нож е разрязан брезентът на мекия таван отзад и е хвърлена запалителна течност. Добре, че бутилката с газ е била пълна, защото, ако е била празна, е щяла да гръмне и взривът да причини големи щети на колите наоколо и първите етажи", заявява потърпевшият собственик на джипа.


Той добави, че преди години друго негово превозно средство е станало жертва на палеж - Рено Клио:

„Него го бях прежалил лесно, тъй като струваше 1000 лева и не съм му правил Каско. Но за Сузукито теглих кредит. Вършеше ми добра работа“, допълни собственикът.


Първата подпалена кола преди няколко денонощия се е намирала до съседния блок, на по-малко от 30 метра от сегашното местопрестъпление. Тогава освен изгорелия автомобил Рено Сценик бяха засегнати и паркирани в близост други две коли – Опел и Мерцедес. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови