Мъж влачи кучето си с кола, арестуваха човека, който го спрял

OFFNews 28 март 2016 в 11:34 16554 33

Мъж влачи кучето си с кола, арестуваха човекът, който го спрял

Мъж беше задържан за 24 часа от полицията, след като опитал да спре шофьор, влачил кучето си за теглича на колата. Случката беше разпространена от потърпевшия Милко Величков, който разказа за случая в профила си във Фейсбук. 

Инцидентът е от 26 март. Милко твърди, че е видял как автомобилът влачи кучето в продължение на 200 метра. Той подгонил шофьора, заедно със свои съседи, за да спре колата. След това започнал скандал, при който Милко звъннал на спешния тел. 112. Мъжът твърди, че след като дошла полицията, вместо шофьорът на автомобила в районното бил отведен той, където е задържан за 24 часа за хулиганство. 

"Горкото животно се влачеше по корем в продължение на поне 200 м и той очевидно нямаше намерение да спре", разказва в профила си във Фейсбук мъжа. Снимките, които той публикува в социалната мрежа, показват вързано за автомобил куче около което има следи от кръв. 

В негова подкрепа вече има подписка. 

От полицията уточниха за OFFNews, че при тях са подадени два сигнала. Единият е от мъжа, за когото се твърди, че е влачил кучето си. Той съобщил, че 41-годишният Милко Величков е стрелял с газов пистолет. Мъжът е задържан за хулиганска проява. Вторият сигнал е подаден от задържания и в момента тече проверка за това дали собственикът на кучето наистина го е вързал за автомобила си и го е влачил. Ако бъде установено нарушение, той може да бъде подведен под отговорност по чл. 325 б от Наказателния кодекс за причиняване на телена повреда на животно. Наказанието за такова престъпление е затвор до три години или пробация и глоба до 5 хил. лв. (1) Който не положи достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което то причини средна или тежка телесна повреда на човек, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация и с глоба до пет хиляди лева.

Опиталият да спаси кучето пък е застрашен с до две години затвор или с пробация и обществено порицание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!