OFFNews регистрира ценовата си листа за изборите

OFFNews 25 август 2014 в 17:30 2472 7

Съгласно изискванията на Изборния кодекс, OFFNews регистрира в ЦИК и Сметната палата ценовата си листа за Парламентарните избори, насрочени за 5 октомври 2014 г., тъй като възнамерява да излъчва политическа реклама в периода на предизборната кампания.

Цената на рекламата без промени в сравнение с преди, като остава условието за утежнение от 50% за политическа реклама.

Ценовата листа може да бъде видяна от линка РЕКЛАМА в долния десен ъгъл на сайта. На този линк подробно са описани и всички технически изисквания за рекламни формати.

ПР материалите, които бъдат заявени, задължително ще бъдат брандирани с логото на Парламентарни избори 2014 г., а под тях, съобразно изискванията на закона, ще бъде изписано "Купуваното и продаването на гласове е престъпление!".

Договорите със съответните политически сили ще бъдат публикувани в секцията "Обяви" на сайта Offmedia.bg, където са публикувани рекламните тарифи на сайтовете от групата на OFF Media.

Съгласно чл. 187 от Изборния кодекс "Печатните медии и онлайн новинарските услуги предоставят едни и същи условия и цени на всички партии, коалиции и инициативни комитети, регистрирали кандидати", т.е. ние не можем да откажем публикуването на реклама, на която и да е регистрирана от ЦИК политическа сила.

Публикуването на политическа реклама по време на предизборната кампания не влияе на редакционната политика на сайта, нито изразява политическите убеждения на журналистите, подготвили материала за печат. С други думи - извън банерите и ясно указаните платени предизборни публикации, ще продължим да отразяваме политическия живот съгласно нашите убеждения и стандарти за добра журналистика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови