Яне Янев оставя РЗС на заместника си

Съветникът на Бойко ще ограничи публичните си изяви

Ивайло Анев 30 януари 2015 в 13:04 12084 12

Премиерът Бойко Борисов и лидерът на РЗС отново са в добри отношения

Лидерът на партия "Ред, законност, справедливост" Яне Янев, който беше назначен за съветник на премиера Бойко Борисов, ще остави своите публични, организационни и административни функции в партията на заместник-председателя Радослав Танев.

Това съобщиха от пресцентъра на политическата сила.

От РЗС уточниха, че Янев ще намали до минимум публичните си изяви.

В съобщението на консерваторите се изказва задоволството им от влизането на Янев в екипа на Бойко Борисов. Те изразяват и убеденост, че партийният лидер ще отговори подобаващо на предизвикателствата и ще реализира успешно ангаижиментите, които е поел пред премиера и държавата.

През цялата си политическа кариера Янев е доказал както професионалните си качества в защита на българските граждани и държавния интерес, така и личната си решителност в борбата с корупцията на всички нива, за което многократно е получавал международно признание и съдействие, казват още от партията.

В четвъртък стана ясно, че премиерът Бойко Борисов е назначил Яне Янев за свой съветник. 

Янев ще съветва Борисов по проблемите на превенцията и противодействието на корупцията и конфликта на интереси във властта. Янев беше председател на парламентарната комисия за борба с корупцията в 41-то народно събрание. Бил е и член на комисията за контрол на ДАНС.

В 41-ото Народно събрание, когато ГЕРБ управляваше, Янев често сменяше позицията си спрямо Бойко Борисов. Той ървоначално подкрепи правителството на ГЕРБ, след което рязко премина в опозиция. На президентските избори през 2011 г., когато участва с кандидата си Атанас Семов, Янев разпространи билбордове, с които уверяваше: "Аз ще уволня Бойко Борисов", а на балотажа подкрепи претендента на ГЕРБ Росен Плевнелиев.

След като назначи Янев, Борисов вече има 11 съветници.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!