Шефът на митниците лично ще регулира движението на „Капитан Андреево“

OFFNews 26 май 2015 в 19:45 6382 7

Снимка БГНЕС

Председателят на Агенция „Митници“ Ваньо Танов лично ще регулира движението на ГКПП „Капитан Андреево“, за да се реши проблемът със струпването на товарни автомобили.

Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след среща с превозвачи.

Проблемът на превозвачите не е с нормативните актове на Агенция „Митници“, а с организацията на работата. Решението Танов лично да поеме координацията на работата на „Капитан Андреево“ е аварийно действие, каза Горанов.

На пункта има твърде много митничари, а затруднението идва и от двете страни на границата. Нашата митница върши част от задачите на турската страна, обясни министърът.

По думите му обаче са изпратени още митничари, за да няма съмнение, че проблемът е в броя на служителите.

По-рано днес стана ясно, че шефът на митница "Свиленград" Стефан Марашев е бил уволнен. 

Според председателя на Легия "Антимафия" Григор Здравков уволнението му е поискано лично от премиера Борисов, който бил разочарован от Марашев, защото още не е уволнил арестуваните преди седмица митничари при акция за контрабанден трафик на цигари. Преди да стане началник Марашев е работил точно в смяната, от която има най-много арестувани митничари.

Горанов подчерта, че знае за анализа на Иван Костов, според който „Лукойл“ изкуствено е завишавала разходите си за суровините, които внася, и така е надувала цените на бензина и нафтата у нас.

Запознат съм с анализа, но не мога да съм сигурен, че това, което се твърди, е вярно. Когато петролът се внася на територията на страната ни, това, което държавата трябва да събере като ДДС, го събираме. Тези твърдения могат да се докажат с проверки, които обаче не са за територията на България, коментира той.

„Не мога да знам сибирският нефт как е продаван от тези, които го добиват, на тези, които го внасят. Г-н Костов е по-запознат с въпроса, защото имаше отношение към приватизацията на рафинерията“, каза още Горанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови