Чобанов: Може да се окаже, че сме спасили едно крехко правителство

OFFNews 22 ноември 2014 в 08:57 5488 13

Петър Чобанов

С това че ДПС подкрепи ГЕРБ за запазването на плоския данък, може да се окаже, че е спасено "едно крехко правителство".

Това смята бившият финансов министър в правителството на Пламен Орешарски Петър Чобанов. В интервю за Нова той обясни, защо ДПС е гласувало за запазване на плоския данък. Той смята, че четирите партии, които подкрепят правителството, е можело да се разделят по важни принципни въпроси, сред които е и плоският данък. 

"Принципни и важни за страната и икономиката въпроси не могат да бъдат взети без ДПС. Плоският данък е доказателство за това, че за едно дясно и реформаторско правителство е много важен. Ако това не се беше случило, щеше да има много колизии", смята бифшият финансов министър. Той припомни, че ДПС е подкрепило въвеждането на плоския данък още, когато той е въведин в правителството на тройната коалиция. 

Чобанов обясни, че ще подкрепи ГЕРБ и за цесиите в КТБ, ако законовите промени не са противоконституционни и са юридически издържани. ДПС обаче няма да подкрепят и актуализацията на бюджета актуализацията. "Как да я подкрепим като служебният кабинет преразпредели значителен финансов ресурс, трябва ли да подкрепим масрафа на някой друг", каза Чобанов. 

Бившият финансов министър е категоричен, че отговорност за състоянието на КТБ има банковият надзор в БНБ, който е трябвало да бъде наясно, че освен с разрастването на банката в нея имало и "недопустими бизнес практики".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews