ГЕРБер изгонен от партията - наемал пасища, без да има животни

OFFNews 26 май 2015 в 19:15 6963 11

ГЕРБ прекрати членството на един от своите членове в Копривщица. Членството на Радослав Йовков е заради уронване на престижа на партията.

Това съобщи на страницата си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов.

Решението е заради това, че Йовков е наемал хиляди декари пасища, без да има животни.

Това е станало възможно, след като миналата година общината е приела промени, според които пасища се отдават дори и само при инвестиционно намерение.

Йовков е получавал земи заради разрешение за строеж на ферма за кози.

Радослав Йовков е отстранен като член на ГЕРБ, а според премиера той не е заемал ръководна длъжност в общинската структура на партията, въпреки че самият той се епредставял като общински ръководител.

„Членството на Йовков е преустановено на основание чл. 13, ал.1, т.2 от Устава на ПП ГЕРБ поради уронване престижа на партията и поведение, което е несъвместимо с ценностите и принципите на ПП ГЕРБ. Радослав Любчов Йовков никога не е заемал ръководна длъжност в общинската структура на ПП ГЕРБ-Копривщица, включително и „общински ръководител“, за какъвто сам се е представял. С Решение на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ за общински ръководител на ПП ГЕРБ Копривщица е утвърден Генчо Дойчев Герданов. Всички опити на Радослав Йовков да се представя за ръководен служител от ПП ГЕРБ са груба манипулация и опит за заблуда на трети лица или организации”,  написа Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!