Чакаме с 5% повече туристи след изложбата в Лувъра

OFFNews 18 април 2015 в 11:54 2341 4

Очакваме изложбата с български съкровища в Лувъра да доведе до увеличаване на туристите в България с 5%. Това заяви пред bTV министърът на туризма Николина Ангелкова.

Очаква се изложбата в Лувъра да бъде посетена от близо 22 млн. туристи, допълни тя.

По думите й Франция е най-големият генериращ пазар туристи в света, а предстоят и нови инициативи, които да представят страната ни като целогодишна туристическа дестинация.

Ангелкова е категорична, че спад на руските туристи ще има, но за момента не може да се каже какъв точно ще е той. Виждаме различни проценти – от 20 до 80%. Има обаче възможност те да бъдат компенсирани, смята тя.

По думите й спад се отбелязва и за други традиционни дестинации за руските туристи като Египет, Турция и Израел.

Министърът обясни, че в туристическия бран в България все още има много проблеми, но най-сериозен си остава проблемът с качеството на обслужването.

Предстои да се въведат доброволни етикети за качество, които хотелите и курортите ще могат да получават. Целта ни е да се отличат тези хотели, които полагат усилия, коментира Ангелкова. Като пример тя даде курорт, в който се произвежда телешко месо, а в редица хотели пък се вижда личното отношение към клиента с изпращане на поздравителни картички за рожден ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови