Царят представи книгата си в Брюксел

OFFNews 24 април 2015 в 18:25 3158 7

Симеон Втори представи мемоарната си книга в Брюксел, съобщи царският сайт Kingsimeon.bg.

Събитието бе организирано от престижния литературен и артистичен „Кралски Клуб Голуа", съвместно с белгийския клон на Организацията на жените лидери по света. Конференцията бе открита от барон Бернард Сноу, който представи "Симеон II, една необикновена съдба". 

В своето изложение Сакскобургготски изтъкна основния мотив за написването на книгата - желанието му да популяризира родината си, да предизвика интереса на международните среди към България и значението й в Европейския съюз.

Бившият ни премиер подчерта политическата роля на страната като посредник между Запада, Турция и Русия. Специално внимание той обърна и на ситуацията с бежанците в Средиземно море и необходимостта от спешно решение на този хуманитарен проблем. 

След представяне се състоя официална вечеря за 250 гости, сред които бяха представители на международни организации със седалище в Брюксел, видни индустриалци и банкери, проявяващи интерес към България, дипломати, членове на Люксембургското кралско семейство. Сред изтъкнатите гости бяха и представители на белгийския политически елит, бивш председател на белгийския парламент, приятели на България, като известния индустриалец барон Даниел Жансен, българският посланик, както и българи, живеещи в Брюксел. 

От името на всички присъстващи бяха изразени съболезнования към царската двойка за кончината на Княз Кардам. 

Днес Симеон Втори и царица Маргарита бяха поканени на обяд в двореца Лаакен с белгийското кралско семейство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови